Zo kom je binnen een uur van je stress af – En begrijp je meteen waarom mensen foto’s van hun maaltijd met je delen

LANGZAMER KOKEN, EEN SNELLE WEG NAAR ONTSPANNING

Een heel praktische manier om stress en hectiek te bestrijden, is door rustig de tijd te nemen voor het koken van een lekkere maaltijd. Ik zal je vertellen waarom.

Maar eerst even dit. Misschien herken je het wel: je hebt een vrije middag, maar je hoofd lijkt dat even gemist te hebben. De drukte en de zorgen van de afgelopen dagen vechten om een plaatsje bij het raam, zodat je niet echt kunt ontspannen.

Je hebt nog steeds het gevoel dat je het druk hebt, terwijl je in werkelijkheid voor de rest van de dag nauwelijks verplichtingen hebt. Ja, koken moet je natuurlijk wel.

HOE OOK JIJ STRESS EENVOUDIG KUNT OVERMEESTEREN
Nu kan je besluiten om frites te halen, dan ben je meteen helemaal klaar voor vandaag. Daarmee ben je echter niet van de rusteloosheid af.

Overweeg daarom eens om van het koken een heuse activiteit te maken. Iets leuks. Probeer een nieuw recept uit of maak iets verrassends met willekeurige ingrediënten die je op dit moment in huis hebt.

Of kies een gerecht dat je niet vaak eet, juist omdat het zoveel tijd kost om het te bereiden. Een stoofpotje bijvoorbeeld, of erwtensoep; iets waarvan het water je in de mond loopt, alleen al als je eraan denkt.

WEG MET DE STRESS IN JE HOOFD
De tijd nemen om een lekkere maaltijd te verzorgen, is een makkelijke en aangename weg naar ontspanning. Verricht iedere handeling tijdens het koken zonder haast en je zult merken dat het drukke gevoel vanzelf verdwijnt.

Langzaam koken maakt je hoofd leeg. Door je te focussen op de praktische handelingen krijgen spanningen geen kans om je aandacht op te eisen, simpelweg omdat je met iets anders bezig bent.

HAK DE STRESS UIT JE LIJF
Met het verdwijnen van de vermoeiende gedachten, hak je de stress letterlijk uit je lichaam. Voor je er erg in hebt, ben je fluitend klaar voor een ontspannen avond.

Bezig zijn met je handen en tegelijkertijd iets lekkers maken, daar word je blij van. En wat dacht je van je kinderen of huisgenoten, die nieuwsgierig komen kijken waar die heerlijke geuren vandaan komen?

Voel hoe je die uien snippert of die wortel in stukken hakt. Ruik, luister, kijk naar wat er met het voedsel gebeurt en verheug je alvast op het moment dat jullie aan tafel gaan.

KIJK JOU NOU!
En wees trots op het resultaat. Je hebt iets gezonds gemaakt, een echte maaltijd bereid. Dat geeft toch veel meer voldoening dan een frikandel speciaal of een bamihap?

BEKENTENIS…
Zelf voel ik me altijd erg volwassen als ik uren in de keuken sta te ‘ploeteren’. Alsof ik tot nog toe alleen maar spéélde dat ik al veertig-nog-wat was, maar nu plotseling echt meetel.

Kijk mij nou, denk ik dan, ik lijk wel een echte!
Een echte wat? Huisvrouw? Moeder? Ik weet het niet precies, maar het voelt best goed.

WAAROM MENSEN FOTO’S VAN HUN MAALTIJDEN DELEN
Vandaar dat ik denk te weten waarom al die foto’s van maaltijden op Instagram en Facebook verschijnen; iederéén voelt zich natuurlijk op een vreemde manier een beetje trots op het resultaat van urenlang schillen, snijden, hakken, bakken, en stoven.

Dus delen mag, mensen. Ik zal het goede voorbeeld geven:

 

 

 

Ziet er goed uit, nietwaar? 😉

Leuk artikel? Dan is dit misschien ook iets voor jou:

Tip 9: Denk je eigen gedachten
Plannen, hoe doe je dat?

Alle tips lezen? Klik hier

gratis e-book

2 antwoorden op “Zo kom je binnen een uur van je stress af – En begrijp je meteen waarom mensen foto’s van hun maaltijd met je delen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *