Podcast: Perfectionisme, nee bedankt!

Mijn aller-allereerste podcast ever!

Verre van perfect, luister zelf maar:

Geen bericht meer missen?
Vul hieronder je mailadres in, dan ontvang je iedere vrijdag een stukje vertraging in je mailbox!

11 antwoorden op “Podcast: Perfectionisme, nee bedankt!”

 1. Nobody is perfect Yvonne en een perfectionist kan uiteraard in zijn hoedanigheid nooit gelukkig zijn omdat men dan steeds angst heeft om fouten te maken.Ik persoonlijk zie zo iemand eerder als een angsthaas,die eerder mensenschuw is en niet sociaal kan zijn.Dus verre van gelukkig.

 2. Wat leuk om jouw stem te horen, Yvonne! Geeft voor mij een aanvulling op het beeld dat ik van jou heb, dat tot op heden alleen is opgebouwd vanuit jouw schrijven.
  Jouw visie op perfectionisme kan voor mij wel eens de verklaring zijn voor het uitstelgedrag dat me af en toe in de weg zit. Een mogelijke oorzaak voor het maar niet (kunnen) beginnen aan een klus of project…

  1. Bedankt voor je reactie Ellen, die motiveert me extra om zulke (spannende) dingen te blijven doen. 🙂
   Perfectionisme zit mij ook nog weleens in de weg, maar ik ontdek gelukkig steeds meer trucjes om uitstelgedrag te voorkomen. Ook als ik iets uitstel omdat ik het te goed wil doen, kan ik dat tegenwoordig makkelijker ombuigen. Misschien vind je dit artikel interessant om te lezen: https://www.langzamer-leven.nl/uitstelgedrag-zo-kom-je-er-vanaf/

 3. Hallo Yvonne,
  Ik heb genoten van jouw podcast. Fijn om je stem te horen. Jouw oprechte verhaal heeft me geraakt!
  Fijn dat ik niet perfect hoef te zijn. Hoewel ik vrees dat ik op bepaalde vlakken toch perfectie nastreef. Ik ga proberen om er op een andere naar te kijken.
  Succes met een volgende podcast en met schrijven!
  Lieve groetjes, Anja

 4. Wat een mooie podcast. Het doet me denken aan het lied van Stef Bos ‘hoek af’.
  Ik voel mij ook veel prettiger bij mensen die geen bal geven om hun uiterlijk, daardoor durf ik veel meer mijzelf te zijn ipv mij druk te maken om mijn verschijning.

 5. Hoewel ik het wel fijn zou vinden dat wanneer ik geopereerd zou moeten worden, de chirurg perfectionistisch is 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *