Leven vanuit inspiratie

In m’n boek, op een van de laatste pagina’s, vertel ik over mijn dromen voor de toekomst:

Ik maak mijn dromen waar, telkens opnieuw. Ik ben van plan om verder te groeien en dit boek is daar het bewijs van. Ik wil mijn eigen boeken schrijven en de verhalen vertellen die me ‘s nachts wakker houden. Ik weet zeker dat ik mijn nieuwe dromen ook kan laten uitkomen. Het voelt heerlijk om uit te groeien tot wie ik het liefst ben.

Toen ik dit schreef, had ik er alle vertrouwen in dat de publicatie van mijn boek het makkelijker zou maken om de verhalenverteller te worden die ik diep vanbinnen altijd al was.

Maar man man, wat heb ik geworsteld de afgelopen maanden.

De mooiste verhalen stonden te trappelen om uitgewerkt te worden. Tenminste, dat dacht ik. Maar vanaf dag één verzette ieder verhaal zich met hand en tand tegen elke toenadering die ik zocht. Het stramien, het keurslijf waarin ik de verhalen wilde drukken, kon rekenen op een flinke portie verzet. Het schrijven ging niet.

En zo begon ik te twijfelen. Eerst aan mezelf – want misschien was ik toch niet de schrijver die ik me voelde – en uiteindelijk zelfs aan mijn droom. Voorzichtig tastte ik andere toekomstrichtingen af, maar iedere optie bracht een steek door mijn hart. In mij woedde een zielenstrijd, waardoor ik alsmaar verder afdreef van dezelfde verhalen die me voorheen zo kleurrijk riepen.

De strijd is inmiddels gestreden. Eindelijk. En ik heb er mijn droom niet voor hoeven opgeven. Vooringenomenheid en schrijven gaan niet samen; dat wist ik natuurlijk al lang, maar ik was het even vergeten. Schrijven, écht schrijven, doe ik maar op één manier: vanuit loslaten en toelaten. Vanuit echte inspiratie dus.

Het leven zelf is net zoals schrijven. Jouw ‘verhalen’ hoef je niet krampachtig te zoeken, verhalen vinden jou als je ze toelaat in je hoofd en in je dagen. Zo gaat het altijd. Alleen als je geïnspireerd leeft, ben je precies waar je thuishoort. Dan word je blij, dan groei je vanzelf richting de zon.

Leven vanuit inspiratie vraagt om onvoorwaardelijke overgave. Laat het leven gerust wat meer de leiding nemen. Dat betekent: geen oordeel over wat er op je pad komt, maar een onbetwist vertrouwen dat alles wat je tegenkomt jou vooruit zal helpen.

Alleen in een rustig hoofd is ruimte voor inspiratie. Door langzamer te leven kun je kiezen voor een geïnspireerd leven. Door geen ruis en afleiding toe te laten, door voldoende te rusten, zoveel mogelijk te lachen, te leren, te groeien en door voluit te kiezen voor die dingen die jij belangrijk vindt, creëer je de optimale mix richting geluk en vooruitgang. Vanzelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *