Durf te kiezen!

Toen op 16 maart zo’n beetje alles in Nederland werd gesloten, verdwenen er een hoop mogelijkheden uit ons dagelijks leven. Nu de wereld geleidelijk weer ‘open’ gaat, is het misschien verleidelijk om vol overgave terug de drukte in te duiken.

Maar stel jezelf eerst eens de vraag: wat wil ik?
Durf, nu alles weer op gang komt, te kiezen voor wat jij echt waardevol vindt. En: heb ook de moed om de dingen die je niet belangrijk vindt, niet terug op te pakken.

Gebruik deze wereldwijde pauze
Besluit om je prioriteiten voor eens en altijd voorrang te geven. En begrijp: als je eenmaal terug in de stroomversnelling van drukte terecht bent gekomen, zwem je niet makkelijk meer naar de kant.

Dit is hét moment om te kiezen
Dit is het ideale moment om te stoppen met de dingen die geen waarde voor je hebben. Dingen dus, die vooral onnodige drukte veroorzaken. Vanuit deze pauze is het makkelijker om bewuste keuzes te maken en om te kiezen voor je prioriteiten.

Wat zijn jouw prioriteiten?
We hebben allemaal prioriteiten, maar niet iedereen is zich ervan bewust wat die prioriteiten zijn. Als jij ook niet zeker weet wat je het belangrijkst vindt, als je geen duidelijke richting voor ogen hebt, dan kan het zijn dat je wat chaotisch en stuurloos je dagen doorbrengt.

Is dat erg?
Nee. Maar het is ook niet fijn. Het geeft geen voldaan gevoel. En het voegt een hoop hectiek toe aan je leven, waardoor je overweldigd en uitgeput kunt raken terwijl je niet eens de richting op beweegt die je eigenlijk uit wilt.

De vraag is dus: waar kies jij voor?
Met welke dingen wil jij je dagen nu gaan vullen? Wat is in de komende periode belangrijk voor jou?

En wees eerlijk als je antwoordt. Kies voor die dingen die echt voor jou belangrijk zijn. Laat je niet foppen door nepprioriteiten: kies niet voor dingen die je voor je gevoel belangrijk behoort te vinden.

Echte prioriteiten komen uit jezelf
Jouw echte prioriteiten staan los van verwachtingen die anderen van je hebben, maar ook van de verwachtingen die je jezelf oplegt. Uiteindelijk word je veel blijer als je datgene voorrang geeft wat diep vanbinnen bij jou past.

Laat geen nieuwe ruis toe in je dagen
Wil je aan de slag met je prioriteiten? Dan zul je eerst moeten vaststellen wat die prioriteiten zijn. Hoe je dat doet, lees je hier!


Minder doen, anders denken én meer bereiken: dat is langzamer leven!
Lees het persoonlijke verhaal van mijn zoektocht naar meer ontspanning en betekenis.

Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in laat zien dat het kan: langzamer leven in een snelle wereld.

Hoe herken je ballast? Hoe kom je er vanaf? En wat doe je met de ruimte die vrijkomt?
Het boek geeft antwoord op deze vragen. De tips zorgen direct voor meer rust, zowel in je dag als in je hoofd.

Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in is nu verkrijgbaar bij online en offline boekverkopers in Nederland en België.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *