Zoektocht naar een goed gevoel

Ik ben aan een nieuwe zoektocht begonnen. Langzamer leven heeft me doen inzien dat alle keuzes die we maken in feite neerkomen op deze vraag: kiezen we voor weerstand of kiezen we voor vreugde?

Elke keuze leidt tot een gevoel
Iedere gedachte die we denken, leidt tot een gevoel. Ieder woord dat we spreken, leidt tot een gevoel. Iedere handeling die we verrichten, leidt tot een gevoel.

Elk gevoel is weerstand óf vreugde
Ieder gevoel dat we ervaren, valt te scharen onder een van deze twee categorieën: weerstand of vreugde. Een negatieve emotie betekent weerstand, een positieve emotie draagt bij aan een goed gevoel.

Een goed gevoel
Of we ons daarvan bewust zijn of niet, een goed gevoel is waar we diep vanbinnen allemaal naar streven. Ons verlangen naar een fijn gevoel is de belangrijkste reden voor ons zwoegen. Het is ook de oorzaak van onze honger naar een specifiek resultaat. We willen ons goed voelen en we denken dat bepaalde uitkomsten of veranderingen ons die vreugde zullen brengen.

Het ware succes
Plezier hebben onderweg, dat is volgens mij het grootste succes dat we als mens kunnen behalen. Het uiteindelijke resultaat is als de kers op de taart; het maakt het traject misschien wel af, maar het is er tegelijkertijd slechts een klein onderdeel van. De taart zelf bestaat uit veel meer heerlijke lagen.

Het goede nieuws
We hebben de vrijheid om overal en altijd te kiezen voor datgene wat het beste voelt: de gedachte die het fijnste voelt, de woorden die ons vooruit helpen, de handeling die ons blij maakt.

Mijn nieuwe zoektocht
De vraag die ik mezelf wil stellen, is: hoe kom ik weg van innerlijke weerstand en kies ik makkelijker voor vreugde? Hoe kan ik bewust mijn gevoel verbeteren, bij alles wat ik tegenkom?

En ik verwacht daarbij heus niet van de wereld (en van anderen) dat alles precies zo gaat als ik het graag wil hebben. Dat is onmogelijk en het zou niet eens leuk zijn. Ik wil middenin deze wereld, vol contrast en uitdagingen, kiezen voor datgene wat het fijnste voelt.

Een leven met zo min mogelijk weerstand, daar wil ik dus naartoe. Via mijn blog inspireer ik je graag om met me mee te denken/doen.

Zoek je met me mee?
Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang iedere vrijdagmiddag een portie vreugde in je mailbox. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *