Kook iets wat je nooit eerder maakte

Nieuwe dingen zijn leuk, ze houden je wakker en verwonderd.

Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar hier gebeurt het zelden dat ik iets kook wat ik nog niet eerder maakte. Eten bereid ik voornamelijk op de automatische piloot.

Daarom de uitdaging van deze week: kook iets wat je nooit eerder maakte. En het hoeft niets moeilijks of speciaals te zijn, daar gaat het niet om. Je kunt het zo klein houden of zo groot maken als je zelf wilt.

Vervang bijvoorbeeld de rijst een keer door bulgur of quinoa, maak je salade van witte kool in plaats van sla. Kies zoete aardappelen of knolselderij voor door de stamppot, gebruik vegetarische stukjes in plaats van kip.

Het gaat om het nieuwe, het aftasten, het bewust proeven. Niks groots dus, maar wel anders. Het leuke hiervan is, dat je bepaalde handelingen weer bewuster gaat verrichten: boodschappen kiezen, koken en eten.

Zo blijft ook koken interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *