Ieder moment is een nieuw begin

Iedere gedachte is een nieuw begin.
Ieder gesprek is een nieuw begin.
Iedere handeling is een nieuw begin.

Daarmee is het hele bestaan opgebouwd uit nieuwe beginnen.

Je kunt het niet fout doen
Dat is ook precies de reden waarom je het niet fout kunt doen. Op ieder moment kun je namelijk beslissen om het anders te doen.

Op ieder moment heb je de kans om opnieuw te beginnen, om te kiezen voor een gedachte die fijner voelt, voor woorden die je optillen en handelingen die je waardevol vindt.

Alleen wat je nu kiest, bepaalt wie je bent
Uitsluitend met de gedachten die je nu denkt, de woorden die je nu spreekt en de handelingen die je nu verricht, bepaal je wie je bent. En daarom is het zinloos om achterom te kijken.

Dus heb je iets onaardigs tegen iemand gezegd?
Dat is niet erg. In plaats van daaraan te blijven denken, kun je er nu voor kiezen om iets liefs te zeggen, of je verontschuldigingen aan te bieden.

Heb je het afgelopen jaar geen van je dromen waargemaakt?
Dat maakt niet uit. Stop met terugdenken aan wat je allemaal had kunnen doen, en zet op dit moment de eerste stap in de richting die je op wilt.

Op ieder moment kun je zijn wie je wilt zijn
De momenten waarop het je niet lukte om te kiezen voor wat je diep vanbinnen wilt, doen geen afbreuk aan de kracht die in je zit. Want op ieder moment kun je besluiten om die kracht weer volledig in te zetten.

Er is niets verloren gegaan door eerdere keuzes. Op dit moment heb je de volledige kracht om te zijn wie je wilt zijn. Die kracht gaat nooit verloren.

Je hebt het niet fout gedaan, want je kunt het niet fout doen. Ieder moment is namelijk een nieuw begin, waarin alle mogelijkheden liggen verscholen die je altijd al had.

Begin met beginnen!
Op ieder moment kun je kiezen voor wat je wél wilt. Nu bijvoorbeeld.
En nu.
En nu.

Als je dit begrijpt, kun je voortaan op ieder moment bewust kiezen voor wat het beste voelt. Dan kun je vooruit kijken in plaats van achterom. Dan kun je fijn beginnen met beginnen.


Heb je mijn boek al gelezen?

Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in laat zien dat het kan: langzamer leven in een snelle wereld.

Hoe herken je ballast? Hoe kom je er vanaf? En wat doe je met de ruimte die vrijkomt?
Het boek geeft antwoord op deze vragen. De tips zorgen direct voor meer rust, zowel in je dag als in je hoofd.

Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in is nu verkrijgbaar bij online en offline boekverkopers in Nederland en België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *