Wie ben jij vandaag?

Heb je in het verleden weleens iets gezegd waar je nog altijd spijt van hebt? Of liet je ooit iemand in de steek die jouw steun juist hard nodig had?

Reageerde je ongewild verbitterd en jaloers op successen van een ander? Of vergat je jouw eigen grenzen te bewaken en raakte je daardoor in de problemen?

Het verleden kan de neiging hebben om je te achtervolgen. Je gedachten gaan telkens terug naar de dingen waar je het minst trots op bent. Naar de momenten waarop je niet op je best was.

Weet dat het geen enkele zin heeft om te denken aan wat je in het verleden hebt gezegd of gedaan. Wat er ook is gebeurd: dat is geweest. Je kunt het niet veranderen, het ligt buiten je macht.

Wat je wel in de hand hebt, is wat je nu doet. Het gaat om de dingen die nog zullen komen. Laat daarom je heden niet beïnvloeden door je verleden. Denk niet aan hoe je gisteren was, maar richt je op wie je vandaag wilt zijn.

Het enige wat op dit moment belangrijk is, is wat je nog gaat zeggen en doen. Woorden zijn dingen. Daden zijn dingen. Wat zeg jij vandaag? Wat doe je vandaag? Richt je daarop. Het is de enige realiteit en jij kunt die realiteit zelf vormgeven.

Interessant artikel? 
Bestel het gratis e-book: De kortste route naar een langzamer leven!
Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *