Wat zie jij?

Ik wil geloven dat mensen het beste met elkaar voorhebben. Ik wil heel graag dat we elkaar alle geluk van de wereld gunnen. Daarom kies ik ervoor om te zoeken naar signalen die dit bevestigen. Zoals:

 • Twee vrouwen die elkaar omhelzen alsof ze afscheid nemen, maar vervolgens rustig naast elkaar verder wandelen.
 • De vuilnisman die zijn raampje opendraait om vanuit de verte een bekende te kunnen groeten.
 • Een vrouw die moeizaam met haar rollator over het trottoir slingert, uitbundig naar me lacht als ik haar voorbijloop en ‘Het leven is goed in het Brabantse land’ meezingt met het carillon.
 • De bakker die de straat op rent om een vergeten zak broodjes aan zijn klant te geven voordat die is weggereden.

Ik zie wat ik wil zien. De wereld is lief en warm.

Jij ziet ook wat je wilt zien.
Waar kijk je naar?

Deel het moois wat jij ziet! Op die manier kun je liefde en warmte doorgeven aan anderen. Laat een reactie achter onder dit bericht.

Stuur je liever een persoonlijk bericht aan mij? Dat kan via info@langzamer-leven.nl

10 antwoorden op “Wat zie jij?”

 1. Hai ik zie ook veel mooie dingen, zoals deze week;
  Een moeder van vriendjes van mijn kinderen die vraagt of het fijn is als mijn kinderen de hele middag bij haar spelen, zodat ik tijd heb om te leren voor mijn examen de volgende dag;
  Een jong stelletje dat mij spontaan voor laat gaan bij de kassa, omdat ik alleen maar een brood koop terwijl ze zelf ook niet eens veel op de band hebben liggen;
  Vriendelijk naar elkaar knikken en hand opsteken tegen wildvreemden in het verkeer wanneer je voorrang geeft of krijgt;
  Collega’s die gezellig na het werk nog even blijven hangen om te kletsen, ook al betekent dat meer file onderweg;
  Samen lachen met een mevrouw die ik niet ken, omdat ik een zakje met oordopjes aanzag voor snoepjes.

  Ik zie meer mooie dingen dan negatieve. En als ik soms iemand tegenkom die chagrijnig kijkt, hoop ik altijd maar dat diegene de volgende keer lacht, als ik nu toch aardig lach.

  1. Wat mooi, Lot!
   Prachtige voorbeelden geef je, ik word er helemaal blij van.
   En het is wat jij zegt: jouw lach kan verschil maken voor mensen die (tijdelijk) moeite hebben om vrolijk te zijn.
   Bedankt voor het delen!

 2. Wat wij ouderen zien en voelen is de liefde en zorgzaamheid die we ontvangen van de kinderen,kleinkinderen en achterkleinkinderen en van iedereen die ons wil respecteren voor alles wat we goed en soms ook fout doen.Dit respect overbrengen naar iedereen die het wil accepteren en waarderen is een van de belangrijkste dingen in ons leven.Als blijkt dat het werkt dan heb je in elk geval één waardevolle invulling gegeven aan de mensen die je in je leven ontmoet hebt.

 3. Het feit dat hier, in Noord-Drenthe, de buschauffeur meestal vriendelijk bedankt wordt, steeds als er iemand uitstapt 🙂

 4. Wij zitten hier al een aantal jaren op een vakantiepark. We hebben goede contacten met de mensen in onze buurt. Ik ben echter niet van de koffie en dat weten ze. Ik ben dan ook niet naar een verjaardagsfeestje gegaan maar heb wel een kan koffie gebracht zodat de oude dame niet steeds met Senseo hoeft te lopen. Ik ben blij dat ze dat begrijpen en niet moeilijk doen. Dit jaar tijdens het opzetten van de voortent zorgen ze toch voor koffie . Dat vind ik wel leuk. Zo kan ik hier mezelf zijn en m’n gang gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *