Ontdek het verbluffende effect van deze onbenullige handelingen!

Wat je moet weten over de invloed die kleine, alledaagse gedragingen kunnen hebben op je leven.

 

WAAR DROOM JIJ VAN?
Of je nu streeft naar gezonde relaties, een mooi en gezond lichaam, zakelijk succes, meer rust, persoonlijke groei of financiële overvloed, met de volgende strategie kun je op al deze gebieden vooruitgang boeken.

En ja, het is volledig inpasbaar in een langzamer leven.

 

IK GELOOF ER NIKS VAN
Je wordt op internet overstelpt met manieren om binnen drie maanden je eerste miljoen te verdienen, of om twintig kilo kwijt te raken zonder er iets voor te hoeven laten staan…

Ik geloof er allemaal niks van!
Wat het ook is waar je van droomt, ik ben ervan overtuigd dat het je tijd en moeite zal kosten om het te bereiken.

Maar ik weet ook zeker dát je het kunt bereiken! Plus, dat het traject niet zwaar of vervelend hoeft te zijn.

 

MOOIE RESULTATEN, ZO KAN HET OOK
Er bestaat namelijk wel degelijk een manier om je leven drastisch te verbeteren, zonder dat het grote opofferingen van je vraagt.

Jaren geleden heb ik kennisgemaakt met een strategie die tot buitengewone resultaten leidt, zonder dat het je leven hectischer maakt. Het is zo’n prachtig inzicht en sluit zo mooi aan bij een langzamer leven, dat ik het hier graag met je deel.

 

WAT KAN DEZE STRATEGIE VOOR JE DOEN?
Deze strategie heeft van mij een schrijver gemaakt, iets waar ik al sinds mijn tienerjaren van droomde. Ook heeft deze aanpak ervoor gezorgd dat ik ons huishouden goed onder controle heb, terwijl ik veruit de meeste tijd kan besteden aan mijn prioriteiten.

Ik leef graag een creatief leven, wat de uitkomst van al die creaties ook zal zijn. Zelfs als er nooit een verhaal van me zou zijn gepubliceerd, dan was ik toch blijven schrijven. Ik wil muziek maken, fictie schrijven, schilderen en tekenen.

De volgende strategie heeft ervoor gezorgd dat ik al die dingen daadwerkelijk doe. Dat ik het leven kan leiden waar ik gelukkig van word en daar ondertussen mijn brood mee verdien.

 

ZO BEREIK JE ECHT MEER!
Waar ik heilig in geloof is in de kracht van The Compound Effect. Hier komt geen magie bij kijken, het brengt je ook geen onverklaarbaar instant-succes. Maar het geeft je de absolute zekerheid dat je je leven die positieve draai kan geven waarnaar je verlangt.

 

THE COMPOUND EFFECT
Darren Hardy (auteur van The Compound Effect) laat zien dat alledaagse handelingen, de dingen die je meestal ongemerkt doet, jouw welzijn behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Je leven wordt continu beïnvloed door het volgende principe:

Kleine keuzes + Kleine handelingen + Tijd = Aanzienlijke resultaten

Het enige wat je nodig hebt om je leven te verbeteren, is een serie kleine stapjes die je regelmatig en gedurende lange tijd zet.

Succes (of falen!) komt voort uit de kleine beslissingen die je iedere dag opnieuw neemt. Het zijn de schijnbaar nietszeggende keuzes en handelingen die een groot verschil maken (positief of negatief), als je ze maar lang genoeg volhoudt.

 

WAT BETEKENT DAT?
Dat is natuurlijk leuk verzonnen, met een prachtige formule en alles, maar ik kan me voorstellen dat je hiermee nog niet overtuigd bent. Daarom, voordat we verdergaan, eerst maar eens wat ‘bewijsmateriaal’.

 

EEN VOORBEELD
Stel je eens drie vrienden voor, zelfde leeftijd, alle drie een relatie en een prima baan. Sinds enige tijd hebben ze last van een licht gevoel van ongenoegen.

De eerste vriend besluit dat hij voortaan iedere dag een half uurtje gaat lopen, iedere dag wat extra aandacht aan zijn vrouw besteedt en de drie glazen cola die hij normaal dagelijks drinkt, vervangt door water. Omdat hij graag iedere dag iets nieuws leert, luistert hij ’s morgens in de auto naar podcasts.

De tweede vriend verandert niets aan zijn leven, al is hij een beetje verbitterd en ontevreden.

De derde vriend besluit wat meer van het leven te gaan genieten. Hij neemt voortaan tijdens de lunch een kroket of puddingbroodje, ligt iedere avond  op de bank voor de TV en drinkt daarbij een lekker biertje.

Het resultaat na 2,5 jaar
De derde vriend heeft na 2,5 jaar last van overgewicht en een slechte conditie, waardoor hij ontevreden is over zichzelf. Zijn vrouw vindt hem minder aantrekkelijk, zodat zijn relatie is verslechterd.

Voor de tweede vriend is er in de loop van de tijd niets veranderd, behalve dat hij nog wat verbitterder en ontevredener is dan eerst.

De eerste vriend voelt zich fit, is een paar kilo kwijt en heeft een fijne relatie. Hij is zelfverzekerder geworden door de nieuwe kennis die hij heeft opgedaan in 2,5 jaar tijd, zodat hij op zijn werk beter gewaardeerd wordt.

 

DE MORAAL VAN DIT VERHAAL…
Kleine beslissingen kunnen voor grote veranderingen zorgen.
Dit is The Compound Effect in actie. Het is een systeem dat altijd aan het werk is; het bepaalt momenteel ook jouw leven voor een groot deel, of je dat nou in de gaten hebt of niet.

Je kunt het voor je laten werken, maar het kan ook tegen je werken, afhankelijk van de beslissingen die je neemt.

Kleine beslissingen hebben de kracht om je leven wezenlijk te veranderen
Je kunt veel bereiken door het nemen van kleine, schijnbaar onbenullige beslissingen. Vaak zijn dit dingen die je niet eens een beslissing zou noemen, zoals het inschenken van een glas cola.

Uiteraard heeft zo’n losse beslissing weinig tot geen invloed, maar doordat je iedere dag dezelfde beslissingen neemt, ontstaat er een opeenstapeling van kleine effecten die samen leiden tot een grote invloed op je leven en je welzijn.

 

GEEF HET DE TIJD
Tijd speelt dus een belangrijke rol bij The Compound Effect. Kleine handelingen krijgen pas een zichtbaar effect als je deze gedurende een lange periode volhoudt, als je consistent bent in je gedragingen.

Soms duurt het jaren voordat je echt gaat profiteren van wat je dagelijks doet. Maar sowieso leiden je beslissingen tot een zeker resultaat, goed of slecht. Zorg ervoor dat het resultaten zijn waar je gelukkiger van wordt!

Nogmaals, instant-succes bestaat volgens mij niet. Een hoop geld of een goede gezondheid, een fijn huwelijk of veel vrijheid… wat je ook onder succes verstaat: niemand wordt zomaar uit het niets succesvol.

 

HOUD GEDULD
Alleen als je geduldig bezig blijft met je positieve beslissingen en handelingen, zul je uiteindelijk het gewenste resultaat zien.

De meeste dagelijkse veranderingen zullen zich niet meteen vertalen in doorslaand succes. Als je vanaf vandaag buikspieroefeningen doet, zul je morgen nog geen verbetering zien en over een week ook niet.

 

EN DAN OPEENS…
Maar over een half jaar wel!

Op een gegeven moment pluk je de vruchten van je nieuwe gewoontes. Zonder er je leven voor te hebben omgegooid, ben je ‘plotseling’ waar je wilt zijn.

Voor een ander lijkt het misschien magie, jij weet dat er tijd en een stukje volharding voor nodig was.

 

EN WAT VOOR RESULTATEN!
Een maand geleden besloot ik om voortaan iedere dag te schrijven aan een verhaal dat ik al jaren bij me draag. Hoeveel maakt niet uit, maar iedere dag schrijf ik een stukje aan dat verhaal.

Deze nieuwe gewoonte heeft ervoor gezorgd dat het verhaal nu al meer dan 12.000 woorden telt.

En dan te bedenken dat ik al jaren van plan was om dit verhaal uit te werken! Af en toe schreef ik er ook wel aan, maar de tussenpozen waren te lang om echt op gang te kunnen komen.

Stel je voor dat ik deze gewoonte had ingevoerd op het moment dat ik wist dat ik fictie ‘moest’ schrijven, zo’n twintig jaar geleden. Dan had ik nu zo’n 45 boeken geschreven.

 

HOE EERDER JE BEGINT, HOE BETER
Vaak denken we dat positieve veranderingen om een gigantische inspanning vragen, zo groot dat we er niet eens aan beginnen.

Of we beginnen superfanatiek en gemotiveerd, maar stoppen na een paar weken omdat het resultaat ogenschijnlijk achterwege blijft.

Nu je weet dat kleine, zich herhalende beslissingen jouw welzijn en succes uiteindelijk fors beïnvloeden, is het tijd om jouw keuzes eens onder de loep te nemen.

 

WAARVOOR ZET JIJ DIT IN?
Waar ben jij ontevreden over? Of waar verlang je al heel lang naar?
Waarvan denk jij dat het alleen kan verbeteren door een (te) grote inspanning?

Wat je ook wilt verbeteren, er is altijd een gewoonte die je in de goede richting kan brengen.


EEN PRAKTISCHE AANPAK:

1) Wat wil je veranderen?
Bepaal voor jezelf waar je naartoe wilt: een gezonder lichaam, een betere financiële basis, meer vrienden? Verzin het maar.

2) Maak een lijstje met alle keuzes die je maakt door de dag heen.
Ook dingen die niet voelen als een keuze, maar dat in werkelijkheid wel zijn. Heel de dag nemen we beslissingen: een koekje of een appel, Facebook of een vriendin bellen, met de auto of met de fiets…

3) Stel jezelf bij iedere beslissing de volgende vraag: als deze keuze zich opstapelt gedurende een langere tijd, brengt die me dan dichter bij mijn gewenste situatie of raak ik er juist verder vanaf?

4) Maak een lijstje met gewoontes die je iedere dag wilt volhouden.

5) Lees deze gewoontes de aankomende 30 dagen iedere dag door en probeer je eraan te houden.

Langzaam zullen deze handelingen ook echt een gewoonte worden, zodat je er geen moeite meer voor hoeft te doen, terwijl ze je wel steeds dichter bij je gewenste situatie brengen naarmate je ze langer volhoudt.

 

BENIEUWD NAAR MIJN ‘ONBENULLIGE HANDELINGEN’?
Wil je weten welke beslissingen ikzelf bewust iedere dag neem? Stuur me een bericht via het contactformulier. Ik deel ze graag met je. Sommigen beginnen al duidelijk vruchten af te werpen. Het werkt!

 

MEER TIPS ONTVANGEN?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe berichten automatisch in je mailbox. Als bonus ontvang je gratis mijn e-book: De kortste route naar een langzamer leven!

Vul hier je e-mailadres in, dan stuur ik het meteen naar je toe.

 

Leuk artikel?

Dan is dit misschien ook iets voor jou:

Gouden ticket naar een blij leven – Ken jij het geheim al?

Alle tips lezen? Klik hier

 

2 antwoorden op “Ontdek het verbluffende effect van deze onbenullige handelingen!”

  1. Het is waar dat een kleine verandering een groots effect kan genereren. Maar de kunst is om iedere dag hier even bij stil te staan en bewust je verandering toe te passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *