Doe één ding tegelijk, altijd!

Lees je al wat langer mee, dan zal deze tip je ongetwijfeld bekend voorkomen. Dit is het absolute startpunt voor een langzamer leven.

Een makkelijkere manier om een stressgevoel van je af te schudden, bestaat er volgens mij niet.

Het werkt altijd. De enige voorwaarde is, dat je je er helemaal aan houdt, dat je écht maar één ding tegelijk doet. Niet alleen met je handen, maar ook in je hoofd!

Stress heeft doorgaans weinig te maken met de werkelijke drukte op dat moment. Dat weet ik zeker, want zelfs op een compleet vrije dag kan ik stress voelen over allerlei dingen die ik ‘moet’ doen of had moeten doen.

Daarom is het goed om nog eens stil te staan bij deze cruciale stap op weg naar een ontspannen en blij leven. Maak hier maar gerust je nieuwe mantra van, zodat je deze stap altijd paraat hebt.

Hoe druk je het ook hebt, hoeveel je vandaag ook moet doen, hoe overweldigd je misschien bent door de stapels werk die op je liggen te wachten…

Doe één ding tegelijk: in je handelen en in je hoofd!

Wat betekent dit concreet?

 1. Werk aan één ding tegelijk
  Laat je handen enkel bezig zijn met datgene waar je nu tijd voor wilt nemen.
 2. Stop dus met multitasken
  Gooi niet tussendoor een was in de machine, laat die kruimels maar gewoon op tafel liggen, nu ben je iets anders aan het doen.
 3. Laat je niet afleiden
  Als er rust komt in je hoofd en handelen, zul je onbewust op zoek gaan naar afleiding. Negeer de impuls om je berichten te checken en raak je telefoon niet aan.
 4. Houd ook je hoofd leeg
  Ben je op weg naar de supermarkt en loopt je hoofd ondertussen vol met andere taken die om aandacht schreeuwen? Herhaal een paar keer waar je op dit moment mee bezig bent. Zeg bijvoorbeeld: ‘Nu ben ik aan het fietsen’. Dat helpt!
 5. Concentreer je rustig op datgene waarmee je bezig bent
  Voel wat je doet. Zit je op de fiets, voel dan hoe je voeten de trappers rond duwen. Vergeet ook niet te ademen en kijk eens op je gemak naar je omgeving. Nu ben je aan het fietsen, doe dat dan ook met al je aandacht.
 6. Blijf bezig, maar altijd zonder haast
  Haast helpt je niet om sneller te gaan werken. Sterker nog, het werkt tegen je, omdat het je uitput en minder vrolijk maakt. Je hebt ongetwijfeld nog honderd andere dingen te doen. Maar hé, je kunt niet meer doen dan één ding tegelijk.

De enige manier om een taak echt goed te volbrengen, is door je aandacht op één ding tegelijk te richten.

Probeer het maar eens. Voor mij doet het wonderen!

 

Leuk artikel? Dan is mijn gratis e-book ook iets voor jou!
Daarin staan de eerste drie stappen op weg naar een ontspannen en blij leven.

Klik hier om het e-book te downloaden:

gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *