Beroering in de ochtend

Zodra ik ’s morgens wakker word, maak ik in mijn hoofd een planning voor de dag. Nog voordat mijn laatste droom goed en wel is weggeëbd, inventariseer ik wat er vandaag allemaal moet gebeuren.

Vanochtend ging dat ongeveer zo:

Oh ja, het is vandaag zaterdag en een uitzonderlijk rustige dag. Geen afspraken (check), geen spoedopdrachten (check), klaar met alle voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar (check). Er hoeft dus niet zoveel, het is een dag vol kansen. We kunnen samen naar het bos, gaan zwemmen of uitgebreid barbecueën. Hé, we kunnen zelfs niets doen! Met ons vieren bij elkaar zijn en rustig ieder ons eigen ding doen, oh daar houd ik zo van…

Hm, daar heb je Discipline, die is ook vroeg wakker vandaag. Kijk hoe hij stilletjes aanschuift naast zijn vriend Onrust. Zodra die twee beginnen te overleggen, trekt er altijd een soort mist door de kamer.

Wacht eens, er is vast iets wat ik over het hoofd zie. Een lege dag leent zich er natuurlijk uitstekend voor om gevuld te worden met iets nuttigs. Zoiets als de zolder opruimen, het hele huis schilderen of de wereld redden. Iets in die orde van grootte.

Hè ja, ik kan toch zeker wel iets verzinnen wat per se nu moet gebeuren? Liefst een oervervelende taak met vandaag als deadline. Iets wat me nooit gaat lukken.

Beroering komt aan tafel, ook goedemorgen. Wat gebeurt daar nou? Waar loopt Ontspanning heen? Blijf eens netjes aan tafel zitten allemaal, ik ben nog niet klaar met mijn planning. Oeh! Dat was een rake klap. Ontspanning slaat zo de koppen van Discipline en Onrust tegen elkaar. Waar is dat nou goed voor!

Nou ja, weet je wat? Ik maak het me vandaag maar eens niet te moeilijk. Ik ga een keer geen ‘verplichtingen’ verzinnen, maar neem gewoon een dagje vrij.

 

gratis e-book

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *