Belangrijke vraag!

Heb je er weleens bij stilgestaan hoe vaak je per dag de kans hebt om blij te zijn?

En heb je er weleens bij stilgestaan hoe vaak je die kans laat schieten?

Als experiment heb ik er een paar weken bewust op gelet: wanneer heb ik nou echt een reden om me niet goed te voelen. Hoe vaak speelt er daadwerkelijk op dit moment iets vervelends, waardoor ik nu niet blij zou kunnen zijn.

Mijn conclusie is: zelden. Het overgrote deel van de momenten die ik op een dag beleef, is prima. Uitstekend zelfs.

Een uitgelezen kans om blij te zijn
Nagenoeg elk moment van iedere dag is daarom een uitgelezen kans om blij te zijn. Maar gek genoeg voelt dat niet altijd zo.

Onbewust sta ik in de weg aan mijn eigen geluk, doordat ik die prima momenten invul met minder prima gedachten.

Ik maak me bijvoorbeeld zorgen over iets wat nog moet komen, of ik herinner me iets wat me keer op keer gemakkelijk boos krijgt. Of ik richt mijn gedachten op alles wat ik niet heb en niet kan. En zo vergeet ik te voelen hoe fijn het nu – op dit moment – daadwerkelijk is.

Hoe blij laat jij jezelf zijn?
Het is een belangrijke vraag: hoe blij laat jij jezelf zijn? Benut jij iedere kans op een beetje geluk?

Als je je verzet tegen dingen die jouw aandacht (nu) feitelijk niet nodig hebben, laat je een blij moment schieten. En dat is hartstikke zonde, want het zijn juist die blije momenten waarnaar we allemaal verlangen.

Grijp die kans
Alles wat we doen, alles waarnaar we streven en verlangen, willen we om maar één reden: omdat we denken dat het ons blij zal maken. Iedere kans op blijheid is het dus waard om met beide handen aan te grijpen!

Sta er eens bij stil hoe vaak jij de kans hebt om blij te zijn. Wees je ervan bewust, zodat je voortaan geen kans meer laat schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *