Druk bezochte boekpresentatie!

Dit bericht is overgenomen van de website van uitgeverij Foliant

Langzamer leven in een snelle wereld
Yvonne Mol lanceert zelfhulpboek voor meer ontspanning, plezier en betekenis

Het kan: langzamer leven in een snelle maatschappij. Tijdens haar boekpresentatie bij Smaak Lokaal op 18 september in Rijen, nam auteur Yvonne Mol de aanwezigen mee naar een leven met minder haast.

Aan de hand van aansprekende anekdotes liet zij zien hoe eenvoudig het is om te kiezen voor een langzamer leven. Een leven, weg van hectiek en stress, waarin ruimte vrijkomt voor rust en vrijheid. Haar boek ‘Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in’ is vanaf heden verkrijgbaar bij (online) boekhandels in Nederland en  België.

Het is te veel
Vijf jaar geleden besloot Yvonne Mol het roer om te gooien. Ze koos ervoor te gaan leven met minder haast: ‘Ik wilde tijd vrijmaken voor wat me dierbaar is. Voor dingen die geen vluchtigheid en onrust verdienen. Opeens begreep ik dat ik niet blij werd van het consumeren van zoveel mogelijk indrukken per minuut. Veel liever wilde ik waardevolle momenten scheppen en die momenten zo lang mogelijk rekken. We missen een hoop door alle drukte die we maken. Het is te veel, te onrustig en te oppervlakkig. Als we de hele weg blijven rennen, hebben we geen tijd om rond te kijken. Als we vergeten te stoppen bij de echt fijne momenten, verspillen we onze tijd. Langzamer leven is een manier om de tijd die we hebben niet door onze vingers te laten glippen.’

Minder doen en meer bereiken
Zonder dat daar drastische veranderingen voor nodig waren, leerde ze om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Tien stappen had ze nodig om de hectiek uit haar leven te halen en de drukte uit haar hoofd. Stuk voor stuk compacte stappen, eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven.
  ‘In het boek beschrijf ik de stappen die mij hielpen te vertragen. Het is niet mijn bedoeling om de lezer daarmee een vaste richting op te wijzen. Ik wil vertellen over mijn eigen zoektocht en laten zien wat ik heb gedaan. Ik stel vragen, zodat de lezer zelf antwoord kan geven en zo zijn eigen richting kan bepalen. Ik hoop dat mensen tijdens het lezen af en toe denken: ‘Hé, zo had ik er nog nooit over nagedacht.’

Voor wie is het boek bedoeld?
Het boek telt 219 pagina’s. Daarin wordt in tien stappen uitgelegd hoe een rustiger, zinvoller en gezonder leven voor iedereen mogelijk is. Aan de hand van het persoonlijke verhaal van haar eigen zoektocht naar meer ontspanning en betekenis geeft de auteur antwoord op  vragen als: Hoe herken je ballast? Hoe kom je er vanaf? En wat doe je met de ruimte die vrijkomt? De aanstekelijke tips zorgen direct voor minder stress en meer rust, zowel in je dag als in je hoofd.

Over de auteur
Yvonne Mol (1975) is schrijver en schrijfcoach. Ze woont met haar gezin in het Brabantse Rijen. Stap voor stap vertraagde zij haar hectische bestaan tot een fijner en gezonder leven. Via haar blog, langzamer-leven.nl, voorziet zij haar lezers al enkele jaren van tips en trucs om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Het boek ‘Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in’ vertelt het complete verhaal. Vanaf nu verkrijgbaar bij (online) boekverkopers in Nederland en België.

Bibliografische gegevens
Titel: Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in
Ondertitel: Langzamer leven in een snelle wereld
ISBN: 978 90 830206 0 0
NUR: 770
BISAC: SEL016000 Self-help / Personal Growth / Happiness
Website: www.langzamer-leven.nl
Auteur: Yvonne Mol
Redactie: Silvia de Caluwe
Illustraties: Inge Verrips
Uitgever: Foliant
Uitvoering: Softcover
Aantal pagina’s: 219
Verschijningsdatum: 19 september 2019
Prijs: € 18,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *