Stuur jij nog weleens een handgeschreven brief?

De brievenbus kleppert. In plaats van reclame en rekeningen ligt er een handgeschreven envelop op de mat met jouw naam erop.

Hoe voelt dat?

Een handgeschreven brief is als een klein cadeautje, als persoonlijke aandacht, als warmte, als vriendschap, als verbondenheid. Een handgeschreven brief verrast en maakt blij.

Stuur daarom zo nu en dan eens een handgeschreven brief aan iemand. Of een kaartje, als dat beter bij je past.

Kies een rustig moment en een fijne plek om te zitten. Pak een vel papier en een pen die lekker schrijft. Neem er wat te drinken bij of zet een muziekje aan en laat de woorden spontaan en luchtig stromen.

Schrijf over je dromen of over iets grappigs wat vanochtend gebeurde, het maakt niet uit. Het gaat niet om wat je allemaal vertelt of vraagt, het hoeft niet perfect en zonder fouten.

De verrassing ligt in de aandacht die je voor de ander hebt. De waarde ligt in het persoonlijke, in het karakteristieke van jouw handschrift en de onvolkomenheden die daarbij horen.

Dus doe wat je leuk vindt en probeer het niet ‘goed’ te doen. Teken er iets bij als je dat wilt, of stuur een foto mee.

Met een brief geef je iets persoonlijks, creëer je verbondenheid en verspreid je vrolijkheid. Je geeft de ander iets om vast te kunnen houden en dat is in deze tijd extra waardevol.

Geen tip meer missen?
Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Uitschrijven is makkelijk en kan altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *