Is het echt zo simpel? – Hoe één vraag je leven kan veranderen

Is het echt zo simpel?

Ooh, wij mensen kunnen het onszelf zo lekker moeilijk maken…
Dat hoofd van ons staat nooit stil, hè?

Alsof alle praktische drukte niet vermoeiend genoeg is, doen we er met onze gedachten nog een schepje bovenop. We creëren continu vanbinnen een hoop gedoe voor onszelf.

Zodat ons hoofd zelden tot rust komt.

Blèègh…

Maar het kan anders!
Er is één vraag die zeeën van ruimte in je hoofd kan laten golven.

En het mooie is: het werkt meteen.

Proef deze vraag maar eens
Nee echt, proef ‘m. Laat de betekenis tot je doordringen en voel het gewicht ervan.

 

“WIL IK HIEROVER OORDELEN?”

 

Ga maar na, de hele dag door formuleer je oordeel na oordeel. Over het weer, over die man die altijd een korte broek draagt (ja, zelfs als het sneeuwt), over het brood dat op je bord ligt, over je eigen vetrollen en ga zo maar door.

Let er maar eens op. Meestal gebeurt het onbewust, maar over nagenoeg alles wat je ziet of over iedereen die je tegenkomt, heb je een oordeel. Bijna meteen.

 

Is oordelen dan zo erg?
Ja, want ieder oordeel beïnvloedt jouw gedachten en daarmee je gevoel. Omdat een oordeel snel de neiging heeft om negatief te zijn, word je van oordelen over het algemeen geen blijer mens.

En ja, dat is erg, want je stopt je hoofd vol met allerlei gedachten die helemaal niet nodig zijn. Denken kost enorm veel energie. Onnodige gedachten zijn dus een verspilling van jouw energie, letterlijk!

En zeg eens eerlijk: wil je echt over al die dingen oordelen? Is het je energie waard om je te vermoeien met allerlei zaken die niets met jou te maken hebben?

 

Hoe belangrijk is je oordeel?
Hoe waardevol is het nou werkelijk voor jou dat die man zijn korte broek verruilt voor een lange? Heb jij last van die korte broek?

Wil je oordelen over de moeder die haar kind in de supermarkt een zak snoep geeft zodra het daarom vraagt? Serieus? Want dat doe je hè, positief of negatief, je vormt een oordeel.

En toegegeven, sommige oordelen komen in je op en verdwijnen meteen weer uit je hoofd. Maar evenzoveel oordelen houden je langer bezig. Dat is drukte die je voor jezelf creëert.

 

Kijk naar de wereld om je heen met een open blik
Probeer het eens, het komende half uur. Beschouw alles met belangstelling en vraag je ondertussen af: wil ik hierover oordelen?

Je zult merken dat het meeste goed is zoals het is, dat het jouw oordeel niet nodig heeft.

Fijn voor jou, want dan kun jij je hoofd lekker even laten rusten!

gratis e-book

GRATIS NIEUWSBRIEF
Ontvang elke vrijdag een stukje vertraging in je inbox, zodat je je weekend ontspannen ingaat. Als bonus ontvang je bij aanmelding direct het stappenplan: De kortste route naar een langzamer leven!

Maak je leven rustiger en waardevoller door kleine en simpele stappen te zetten. De nieuwsbrief biedt je een wekelijkse herinnering aan het soort leven dat je wilt leiden, plus wat extra inspiratie.

Kies voor een leven weg van hectiek en overbelasting, met ruimte en aandacht voor wat je echt belangrijk vindt.

Iedere nieuwsbrief bevat een behapbaar stukje inspiratie om je dagen meer in balans te brengen. Meestal met praktische tips die je meteen kunt toepassen.

En het is helemaal gratis!
Dus schrijf je hieronder in. En maak je geen zorgen om je gegevens; je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor jouw wekelijkse stukje vertraging en het gratis stappenplan.

Uitschrijven kan op ieder moment
Als je me beu bent, kun je je met één klik afmelden en dan ben je meteen helemaal van me af.

Dus waar wacht je nog op?
Schrijf je meteen in! Vul hier je e-mailadres in en ontvang meteen het gratis e-book.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *