Voorlopig dagelijks een blogpost op Langzamer Leven

Zojuist had ik bijna het artikel voor deze week gepubliceerd, mijn vinger hing al boven de muisknop, totdat iets in mij plotseling tot leven kwam en gilde: ‘Stop! Tijd voor een koerswijziging!’

Eigenlijk voelde ik het heel de dag al sudderen, die onbestemde tegenzin om te gaan bloggen. Dat terwijl ik gisteravond het artikel voor deze week af had geschreven, het stond klaar voor publicatie dus feitelijk kon er weinig meer misgaan.

En het was een aardig artikel, daar lag het niet aan. Het inzicht dat ik met je wilde delen is zelfs behoorlijk fantastisch. Maar ik ben blij dat mijn intuïtie besloot om net op tijd in te grijpen. Want iets klopt er niet, zowel met mijn blog als met mijn boek-in-wording is er iets fundamenteel mis.

Het mist de hartenklop van mijn persoonlijke strijd. Nog iedere dag zoek ik namelijk mijn eigen weg richting een langzamer leven. Het is een pad vol hindernissen, mislukkingen en hier en daar een overwinning die wat hernieuwde energie geeft.

Ik schrijf over inzichten, over tips en stappen, maar vergeet de rauwe waarheid te laten zien. En die waarheid is dat ikzelf de grootste stumper ben als het op langzamer leven aankomt. Dat is niet erg, want stukje bij beetje breng ik mijn leven inderdaad in die fijne tragere modus, het werkt absoluut. Mijn dagelijks en innerlijk leven zijn niet te vergelijken met dat van een paar jaar terug, maar het blijft een behoorlijke uitdaging om de drukte buiten te houden.

Het is mijn doel om jou mee te nemen in de wonderschone wereld van langzamer leven. Een leven waarin je met een gerust hart minder kunt gaan doen, anders leert denken en daardoor meer zult bereiken.

Want alle inzichten zijn er, ik kan je precies vertellen hoe het moet. Maar wat heb jij aan al die inzichten en tips als je niets hoort over de valkuilen, de mislukkingen, het vallen en het opstaan? Over het echte leven, waarin die prachtige inzichten snel vergeten zijn omdat de wereld om jouw aandacht schreeuwt?

Daarom wil ik je vanaf nu meenemen in die zoektocht. Op Langzamer Leven vind je voortaan niet meer alleen de (zeer waardevolle) stappen en tips, maar vooral ook mijn persoonlijke ervaringen. Mijn falen, mijn opkrabbelen, mijn dagelijkse inzichtjes en succesjes.

Ik ga de uitdaging aan om de komende tijd dagelijks een bericht te posten op mijn blog. Dat zullen geen weloverwogen, goed voorbereide en driemaal geredigeerde artikelen zijn, maar korte persoonlijke ervaringen of overwegingen. Om zo mijn boodschap – ga langzamer leven, mensen! – een ziel te geven.

Oh en wees niet bevreesd: de nieuwsbrief verschijnt gewoon alleen op de vrijdag. Maar mocht je benieuwd zijn hoe het mij tussentijds vergaat, dan kun je hier op de website terecht of de Facebookpagina van Langzamer Leven.

Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doe het meteen even, dan ontvang je meteen mijn gratis e-book: De kortste route naar een langzamer leven!

 

gratis e-book

2 gedachten over “Voorlopig dagelijks een blogpost op Langzamer Leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *