De strategie (in een notendop)

Als je de weg van de minste weerstand wilt bewandelen, is het belangrijk dat je je iets realiseert:

Je hebt altijd en overal de vrijheid om te kiezen voor datgene wat het fijnste voelt: de fijnste gedachten, de fijnste woorden en de fijnste handelingen.

Ook al voel je die vrijheid misschien niet op ieder moment, omdat er bijvoorbeeld dingen op je afkomen die je van je stuk brengen, toch is het zo: over je gedachten, woorden en handelingen ben je altijd zelf de baas.

Iedere ochtend voordat ik opsta, herinner ik mezelf hieraan. En ik leef er ook naar:

1. Ik kies zo vaak mogelijk voor een gedachte die me een fijn(er) gevoel geeft;
2. Ik probeer uitsluitend woorden te spreken die me vooruit helpen;
3. Als het even kan, kies ik voor handelingen die passen bij wie ik ben en wat ik wil. Hoe dan ook probeer ik alles wat ik doe met plezier te doen.

Lukt het me altijd?
Nou nee, zeker niet altijd. Maar toch zorgen deze drie keuzes ervoor dat ik me over het algemeen goed voel, ongeacht wat er om me heen gebeurt. Externe omstandigheden, de dingen en mensen die van buitenaf op mijn pad komen, beïnvloeden nu veel minder hoe ik me voel.

Door bewust m’n gedachten, woorden en handelingen te kiezen, heb ik het roer als het ware overgenomen van de willekeur. Bij voorkeur stuur ik in een rechte lijn naar het allerbeste resultaat: een goed gevoel.

Deze manier van leven maakt een leuker mens van me, zowel voor m’n omgeving als voor mezelf. Ook stuwt die me met kracht vooruit in de richting die ik op wil. Wat ik merk, is dat de weg van de minste weerstand alles makkelijker maakt.

Is het moeilijk?
Het gaat niet vanzelf, kiezen voor fijne(re) gedachten, woorden en handelingen. Zeker niet als je − net als de meesten van ons − gewend bent om je gevoel en acties aan te passen aan wat er met je, of om je heen, gebeurt. Maar als je er eenmaal aan hebt geproefd, als je een paar voorzichtige stappen op die weg van de minste weerstand hebt gezet, wordt het alsmaar makkelijker en plezieriger.

Ik laat je zien hoe het werkt
Ik wil proberen om je te laten zien hoe het in de praktijk werkt. Hoe je op ieder moment naar een fijn(er) gevoel toe kunt bewegen, ongeacht de situatie waarin je je bevindt.

De komende tijd kun je weer wat vaker een nieuw artikel verwachten, waarin ik een aspect van deze strategie nader zal toelichten. Zo praktisch mogelijk natuurlijk, zodat je er direct je voordeel mee kunt doen.

Meer weten? Word proeflezer
Ben je benieuwd naar het hele verhaal? Momenteel werk ik aan een boek over dit onderwerp, getiteld: Een goed gevoel is het beste resultaat. Binnenkort starten we met een nieuwe groep proeflezers, die het boek alvast zullen voorproeven.

Lijkt het je leuk om als eerste dit boek te lezen? Ben je bereid om me feedback te geven op wat je hebt gelezen? Meld je dan aan als proeflezer. Natuurlijk word je in dat geval uitgenodigd voor de boekpresentatie en krijg je een gratis exemplaar van het boek. Voor meer informatie, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *